Hogyan válasszunk görkorcsolyát

Hogyan válasszunk görkorcsolyát

A görkorcsolya sok kellemes érzelmet és egészségügyi előnyöket ad. Ez egy teljes aerob edzés, és nagyszerű alternatíva az edzőterembe járásnak. A görkorcsolya ugyanakkor szabadidős tevékenység is: a korcsolyázás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes. De ahhoz, hogy örömet és hasznot kapjon, fontos, hogy válasszon egy kiváló minőségű modellt, amely megfelelő az Ön számára. Később elmondjuk, hogyan kell ezt megtenni.

Hogyan válasszunk görkorcsolyát felnőtteknek

A felnőtteknek szóló videók kiválasztása több tényezőtől függ:

Méret.

A görgőknek szorosan kell illeszkedniük a lábához – nem túl szorosan, de nem is lazán. A legjobb, ha boltban próbálja fel a görgőket, de az interneten keresztül is kiválaszthatja a megfelelő modellt - ehhez javasoljuk, hogy mérje meg a lábát, és keresse meg a kapott értéket az üzlet mérettáblázatában. Koncentráljon kifejezetten a talpbetét centiméterben mért hosszára, mivel a méretek a különböző gyártóktól eltérőek lehetnek.

 

Puha vagy kemény csizma.

A választás attól függ, hogy mennyire aktívan fogsz lovagolni. Ha olyan járómodellre van szüksége, amelyet a nyugodt korcsolyázáshoz terveztek hirtelen fordulatok és trükkök nélkül, akkor a puha csizmával ellátott görkorcsolyák megfelelőek. Az ilyen görgők kerekei gyorsabban kopnak, mint a sportágakon, de maguk a modellek olcsóbbak. A sportmodellek merevebb és strapabíróbb csizmával rendelkeznek, jobban támasztják a lábfejet, és jó választás az aktívabban lovagolni vágyók számára.

 

Kerekek.

A görkorcsolyák mérete, keménysége és a kerék anyaga eltérő. Minél nagyobbak a kerekek, annál nagyobb sebességet érhet el minimális erőfeszítéssel. A nagy kerekek azonban némi tapasztalatot igényelnek a versenyzőtől. Kezdők számára az optimális választás a 72-84 mm átmérőjű kerekek. A 100 mm-es vagy annál nagyobb méret azoknak való, akik már magabiztosak a korcsolyázásban, és gyorskorcsolyázásra törekednek.

 

A merevség kiválasztása az Ön tapasztalatától és vezetési stílusától is függ. A merev kerekek manőverezhetőséget és hosszú élettartamot biztosítanak, de nem csillapítják jól a vibrációt és nem csúsznak. A puhák jobban tapadnak, és egyenetlen felületeken is ütéselnyelést biztosítanak. A kerék keménységét „A” betű jelöli, és 72A és 93A között változik. Minél nagyobb a szám, annál merevebbek a kerekek. A görgős kerekek legjobb anyaga a kiváló minőségű poliuretán. De ne vásároljon műanyag kerekű görgőket, mert gyorsan tönkremennek.

Keret anyaga. A legelterjedtebbek a műanyag vagy kompozit és alumínium keretek. A műanyag keret csillapítja a vibrációt, tompítja az egyenetlen felületek érzetét, de gyakrabban használják tinédzserek vagy gyermekek modelljein. Az alumínium vázak erősebbek és javítják az irányíthatóságot – ez gyakoribb a fejlettebb vagy sportosabb modelleken. Kérjük, ügyeljen arra, hogy a görkorcsolyákon a váz ne nyúljon ki túlságosan előre vagy hátra, vagyis arányos legyen a talp hosszával - így könnyebben irányíthatóak a görgők.

 

A SCOOTY24 üzlet elsősorban fémvázas modelleket mutat be. De vannak jó és bevált modellek kompozit kerettel is.

 

Rögzítés. 

A görkorcsolyák rögzítési rendszere lehet fűzés, csat vagy csat (speciális rögzítő). A választás a személyes preferenciáktól függ. A lényeg az, hogy biztonságosan és kényelmesen érezze magát.

 

A kerekek száma és elhelyezkedése. Általában három vagy négy van. A négykerekű görkorcsolyák kényelmesebbek a kezdők számára, mivel ezek a modellek stabilabbak (különösen az úgynevezett quad görkorcsolyák, amelyekben a kerekek párban vannak elrendezve). A háromkerekű görgők gyorsabbak és manőverezhetőbbek.

 

Gyártó.

A jó gyártó garantálja, hogy a görgők minőségi anyagokból készülnek, és hosszú élettartamúak lesznek. Olvassa el a különböző cégek korcsolya modelljeinek értékeléseit és tanulmányozását. Ez segít abban, hogy megalapozott döntést hozzon, és megtalálja a legjobb görkorcsolyát.

A SCOOTY24 üzletben jól bevált gyártók videóit kínáljuk.

 

Tervezés. 

A modellek hatalmas választéka kapható: a csúcstechnológiás görkorcsolyáktól a retro görkorcsolyákig. Válassza ki, ami tetszik!

Hogyan válasszunk görkorcsolyát gyerekeknek

A választás alapvető szabályai univerzálisak: a modellnek kényelmesen kell illeszkednie a lábára, jó minőségűnek és kényelmesnek kell lennie. Ám míg egy felnőttnek elég egyszer eldöntenie a görgők ideális méretét, addig a gyerekeknél nehezebb – elvégre folyamatosan nőnek. Hogy ne kelljen minden szezonban új korcsolyát vásárolnia gyermekének, ügyeljen az állítható görkorcsolyákra.

Tanács! Hagyja, hogy gyermeke válassza ki a korcsolyája dizájnját: a legjobb gyerekgörkorcsolyák azok, amelyeket a tulajdonos szeret.

Üzletünkben pontosan azokat a görgőket választhatja ki, amelyeken örömmel és kényelemmel fog közlekedni!

Sok modellünk van különböző gyártóktól, az áruk raktáron vannak és kiváló áron. Válasszon itt videókat magának és gyermekeinek

 

Submit comment

Type Code
On Top
Cart
Close
Back
Account
Close