Gyerek görkorcsolya

Gyerek görkorcsolya

A gyerek görkorcsolya nagyszerű módja annak, hogy gyermekét megismertesse a sporttal.

Görkorcsolyázáskor az emberi test szinte minden egyes izomcsoportja igénybe van véve: lábak, karok, hát és hasizmok. Fejlődik a koordináció és a reakció. A test teljes egészét bevonja ez a sport és ilyen szempontból, a görkorcsolyázásnak egyetlen versenytársa talán csak a lovaglás lehetne. De a lovassportokkal ellentétben a gyerekek számára a görkorcsolya sokkal könnyebben elérhető.

Elmondjuk, milyen görkorcsolyák léteznek, hogyan lehet eligazodni a sokszínűségükben, és milyen szempontokra szükséges odafigyelni a vásárlás során.

Milyen típusú gyerek görkorcsolyák léteznek?

A gyerek görkorcsolyák már a 3-5 éves korcsoport számára is elérhetők. De ahhoz, hogy a görkorcsolyázás örömet okozzon, a megfelelő típus kiválasztására van szükség. Fontos, hogy a görkorcsolya a gyermek lábának méretéhez illeszkedjenek, és jól rögzítse a lábfejet. A nem megfelelő méretű görkorcsolya nemcsak kényelmetlen, de balesetveszélyes is.

Napjainkban egyre népszerűbbek a gyerekek számára az állítható görkorcsolyák. Ezeket a csúsztatható görkorcsolyákat kifejezetten a gyorsan növekvő gyermekek lábához tervezték. Ezek a görkorcsolyák méretnövelő mechanizmussal vannak ellátva. Például a 28-as mérettől fokozatosan hosszabbíthatók egészen a 32-es méretig. Ez a modell több szezonban is alkalmazható. Fontos odafigyelni a csúsztató mechanizmusra. Válasszon olyan görkorcsolyát, amelynél a lábujj rész távolodik el, nem a sarok. Ennek köszönhetően a súlypont nem mozdul előre.

A görkorcsolyák a kerekek számában változnak. A legnépszerűbbek a háromkerekűek és a négykerekűek. Az előbbit sport görkorcsolyának is nevezik. Kisebb a súlya és könnyebben manőverezhetőek. Ugyanakkor a négykerekűek stabilabbak és kényelmesebbek, a legjobb görkorcsolya kezdőknek. Miután a gyermek már jól elsajátította a görkorcsolyázást és növelni szeretné a sebességet és a manőverezőképességet, akkor egy háromkerekű modellre is válthat. 

A 4 kerekű modellek között vannak olyanok, amelyekben a kerekek nem lineárisan, hanem párban vannak elrendezve: kettő elöl és kettő hátul. Ezeket a gyerek korcsolyákat "quadoknak" hívják, és mivel nagyon stabilak, könnyedén elsajátítható általuk a görkorcsolyázás. 

Léteznek továbbá 2 az 1-ben vagy duplex gyerek görkorcsolyák is. Hatalmas népszerűségre tettek szert, mivel meleg és hideg évszakban egyaránt alkalmazhatók. A kerekekkel ellátott platform pengékre cserélhető, így könnyedén alakítható jégkorcsolyává. A tavasz beköszöntével pedig csak helyezze vissza a kerekeket, és irány a park.

Manapság még összetettebb modellek is megtalálhatók a görkorcsolya piacon, ezek pedig a 3 az 1-ben gyermek görkorcsolyák. Jégkorcsolyákból négykerekű görkorcsolyává alakíthatók. Ezenkívül a kerekek egy sorban vagy párban is elhelyezhetők.

A görkorcsolya kiválasztásának szempontjai lányok és fiúk számára

Valójában a modellek csak a kialakításban különböznek egymástól. A lányok számára készült gyermek görkorcsolyák világosabb színekben kaphatók: ez esetben gyakrabban fordulnak elő élénk nyomatok és kontrasztos elemek. A világító kerekekkel rendelkező gyermek görkorcsolyák a lányok körében népszerűek.

Függetlenül attól, hogy lány vagy fiú részére vásárol görkorcsolyát, a jó minőség az elsődleges szempont - nem csak a korcsolyázás élvezete függ ettől, hanem a biztonság mértéke is. A kiváló minőségű görkorcsolyák stabilak, megbízhatóak, csendesek és kényelmesek. Nem szükséges minden részletbe belemenni – csak válassza az ismert márkák görkorcsolyáit. Ezek a márkák minden szükséges szempontot figyelembe vesznek.

Üzletünkben megbízható gyártók legjobb gyerek görkorcsolyái közül válogathat - Raven, Croxer, Tempish, Roces. Ezek a modellek gyönyörűek és kényelmesek, örömet okoznak a gyermeknek és nyugalmat biztosítanak a szülőknek!

Válasszon gyerek görkorcsolyát ITT.

Submit comment

Type Code
On Top
Cart
Close
Back
Account
Close